Alltihop är en konspiration

Jag är single malt, a little shaken but not stirred – ”störd” – bara lite annorlunda, som Pomperipossa fast utan näsdefekten. Alla har vi ju t ex haft umgänge. Speeddating, krogen och kanske inte ens det utan vanligt hederligt umgänge. Men man har inte funnit dendär känslan, den speciella känsla som alla letar efter – känslan av förälskelse som vi alla drömmer om.
Men har jag fattat rätt om det faktiskt är så att man ska vara så söt som möjligt för att få det man vill ha?
Vi tycks fortfarande leva under 50-talets normer. Vi tjejer ska le och se söta ut, och glöm inte att vara tyst!
Ingen klagar heller, utan vi ska vara glada att vi blir sedda och att vi blir bjudna när vi är på krogen – under tiden som man blir tafsad på, som om man var självaste mamma-scan-korven som skriker ta mig i bröd, ät mig nu!

Men mest trött

är iallafall jag på dessa snorkiga typer vars meningar ständigt börjar med ”vet du vad hon gjorde…” Normerna spökar så det tjuter i spökbarometern och hattifnattarna löper amok!
Jag blir så sur att jag känner jag vill göra allt för att vara tvärtemot, och jag antar att det ligger i naturen hos snarfödda politiker men så gör också de som är förälskade – det ska ju inte märkas att man är det.
Men åter till politiker för här har jag ett underbart exempel: se på Bush, han är så kär i Saddam att han inte vet vad han ska ta sig till och när det då inte får förekomma öppna känslor så det blir precis motsatt beteende. Det är kärkleksgnabb och det går ut över alla runt omkring – i detta fall ser hela världen på när kärleken spirar.
Är inte det inte vackert med kärlek? En äkta kärlekskonspiration i modern, tid precis som Romeo och Julia fast Busheo och Saddamina. Ingen av de vill osäker lämna sin trygga hylla av single malt, så blir det ju alltid när man är kär blir man rädd för att bli sårad. Stackars Bush har nog insett att han är ett verkligt psykfall med känslor han inte vet var han ska göra av.

Undrar om de

har psyktest för presidenter. Då skulle man ju lätt kunna undvika att bli styrd av dårar. Jag kan tycka att det är komiskt hur långt det kan gå i många fall, för kärlek och för normerna.
Snart får vi väl se Dileva i farmen där han och djuren sjunger ”vi har bara varandra” för att samla in pengar till djurens obligationsfond. Eller kanske Victoria Silvstedt på flingpaketen, med texten ”såhär får du större bröst med hjälp av havre”.
Inget – jag menar inget – förvånar mig längre. Och den så kallade kärleken förvånar mig minst!

Augusti, Nya wermlands tidningen 2008

Publicerad av Cizzi Grönkvist

Normkritik, retro, vintage, teater, design, politik och skrivande. Feminist med anlag för sarkastisk humor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: