Magiskt sound och gammal musik

41436400_10156369013690325_649825210400243712_n

Detta är min nya absoluta favoritpryl. Den köptes för ett riktigt rackar-pris.

Gått varmt sedan den kom hem förra veckan. Bland annat plattor jag köpte från en äldre kvinna nära Sankt Eriksplan för nära 10 år sedan. Det är något med soundet. Plattorna har spelats någon gång sedan dess antagligen på mamma och pappas spelare någon sommar 2013… det är en tillbakablick, en inspiration och framförallt kan jag även spela cd, mp3 och den har andra smarta grejer som låter bra för någon som är lagom tekniskt intresserad men ändå vill ha väldigt bra ljud kvalitét. Kassettband också! Haha!

Nu tappade jag alla under 30, va e det? Plastband med två stora hål i mitten. Som du behöver spola tillbaka för att kunna lyssna från början. Men fan vad romantiskt det var att få ett kassettband från en ungdomskärlek med de bästa låtarna från discot, något år efter kom alla CD-ROM och det var ashäftigt! Det minns jag… det var en annan tid med andra referenser. Jag är en person som uppskattar texten och den musik som skrevs innan Berlinmuren föll. 

Rolling Stones går på högvarv eftersom jag ofta återkommer till dem i en tid av ovisshet, oro eller i mardrömmar om framtiden. Som inför ett val eller nu ett väldigt avgörande politiskt val. Är detta Sverige ens något jag vill ha del av? 

Minns ni VHS banden? Vi hade flera hyllor av filmer som var allt från Mumin till Seven och Mission Impossible 2. Och det häftigaste var ju när tv:n var alldeles platt och rutan så stor att hela gänget fick plats i den bruna skinnsoffan i vardagsrummet. Där skapades drömmar om vartannat och musiken hade kvalité. Det fanns så lite tid mellan träningarna och skolan att bara det bästa dög att lyssna på. I skolan nynnades på Backstreet boys och du lärde dig texter utantill för att undgå att hamna utanför men så snart dörren gått igen hemma så åkte den riktiga musiken fram.

Aretha Franklin, Bruce Springsteen, Alice Cooper, Sam and Dave, Bowie.

Publicerad av Cizzi Grönkvist

Normkritik, retro, vintage, teater, design, politik och skrivande. Feminist med anlag för sarkastisk humor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: