Jag säger det nu, rakt ut.

Som utlovat tidigare kommer veckans höjdpunkter och avvikelser med inslag av humor.

Det krävs mod att våga gå till tandläkaren, inte enbart för att det är obehagligt, utan för att det kan bli hiskeligt dyrt, jag är en av dem med obehag och försäkring så när avtrycket i leran dragits ut ur munnen och playdough smaken från en svunnen tid, en gång, när du smakade på lera… Ja, när den försvunnit igen så var jag redo att planera och strukturera kommande verksamhet och roliga-utvecklande-sociala happenings.

Började med att testa tålamodet i telefonkö, ett tema som kommit att återkomma under veckan tills jag fram tills när jag igår bestämde mig för att nu ska här inte myglas! Eftersatt ha piskat upp farten och läxat upp både byggarbetare och försäkringsanställda så fortsatte jag att påpeka hur fruktansvärt dåligt de ansvariga för vårt bokningssystem skött sig som leverantör hittills, testade att göra det med en trevlig ton på rösten.

Det gick ju ganska bra om målet var, stiltje.

Jag säger inte nödvändigtvis att man behöver jobba snabbt, strukturerat och ha återkopplingsskills, fast när jag tänker efter så gör jag faktiskt det, det har varit skitjobbigt att ha och göra med dig, så sa jag det till slut, rakt ut.

Det fanns inget bra sätt kvar att säga det på, som alla gånger i tonåren när du skulle göra slut och desperat sökte efter passande ord, ibland finns det inga.

Valde att koppa ur och koppla bort på en mycket intressant föreläsning kring ledarskap och personlig utveckling, en vänlig påminnelse och repetition och variation, enkelt sammanfattat, – du kan inte bara säga det, du måste säga det, det måste vara tydligt och förutsättningarna är precis lika viktiga som målet i sig.

Så enkelt, på papper. Som att skriva den första och andra och tredje skissen på en ansökan om stöd för organisationer.

Det är att verkställa och färdigställa som jag hejhopp vill komma fram till, den punkten där det går att börja, nu med en gång, och helst med lite glid under skidorna.

Det finns ingen slutgiltighet på det sätt att vi om än väljer en, som du väljer vilken Gud du ska tillbedja, eller inte. Jag har valt att, inte.

Så svårt och jobbigt det har varit att fara och flänga runt bland krångliga processer denna vecka. Lärt mig mycket och tänkt mycket.

Valde att koppla av en hel dag, skriva ut mina tankar så som du skriver när du egentligen skulle behöva boxas och slå ut varje liten frustrations molekyl ur medvetandet. Träna har jag förvisso också fått klartecken att göra nu!

Till min hjälp att tackla och boxa och slappna av har jag min goda vän, kreativa coach och krigarinna, Petra. Tack för ett givande pass och rensning i själen, välbehövligt, viktigt och ventilerande.

Jag vågar vägra att vilseledas i vrede kan man nog säga sammanfattar det hela, det var någon känd manlig dramatiker som skrev det, någonstans…men jag minns inte från vilken pjäs den kommer.

Tänkt så mycket på sistone om det som blivit och är, mina närmsta i deras prövningar, mina egna utmaningar och mål och nu alldeles extra mycket på mina behov.

Tacksam för den fridfullhet jag känt inför att komma hem på kvällarna och om helgerna och varva ner.

Nu ska jag temporärt bo medens mitt nedrans föråldrade badrum och sovrum ska torkas och göras om. Sånadäringa byggmästare är mästare på att ta sin tid, i allt.

Jag skulle vilja ha lite mer av det, en slags Gudalik snickares och tungvrickares tålamod.

Det inser jag att jag faktiskt har, med andra till stor utsträckning och mindre till mig själv.

Jag behöver ännu mer, kanske mest för att orka vara i symbios med med livet utan lägenhet. Jag får nog ta med mig sängen så att sömnen är och alltid förblir, stenhård, själsligt djup och självreflekterande.

Publicerad av Cizzi Grönkvist

Normkritik, retro, vintage, teater, design, politik och skrivande. Feminist med anlag för sarkastisk humor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: