Cizzi Grönkvist

dark

Personen bakom rollerna, som skriver texterna.

– Cizzi Grönkvist

 

 

 

 

Jag kallas ”Cizzi” av de flesta och har medvetet valt att stava mitt smeknamn med Z, en interkulturell utstickare brukar jag skämtsamt kalla det.  29 år fyllda med en hel del i bagaget, mångt och mycket av det som blivit föreställningar, aftons-föreställningar, standup och  utvecklingsstrategier i form av metodutvecklingsmaterial och workshops härör ur mina egna erfarenheter och är sedan baserade på vetenskaplig forskning och framförs med komisk ton. Alltid varit en person du hittar lite överallt, eftersom jag befinner mig på många ställen och på olika nivåer. Haft många olika roller;

skådespelare,utbildare, föreläsare, lärare, mentor, manusförfattare, koordinator, arrangör, projektledare, regissör, krönikör, pedagog, fritidsledare, coach. 

Jag knöt ihop mina erfarenheter med mina utbildningar och samlade det under ett normkritiskt paraply, ett virrvarr som vid första anblick kan tyckas stormigt men som om du läser nog ska få koll på. Därav Normstorm!

Jag är mycket det jag gör- så brukar jag säga om mig själv, men drivs av en vilja att förändra och förbättra och då är givetvis också förändringsprocesser en specialité.

Som artist är jag spridd, erfaren och van att jobba med grupper såväl som solo-artist. Mycket av mitt material är testat på en provpublik innan det ges ut i form av föreställning.

Cizzi som projektledare/gruppledare:

– Jag är spindeln i nätet, en diplomatisk person med stora drömmar om att förändra världen; förändra genom politik, genom ungdomsinflytande, genom att förebygga dålig attityd med aktivt jämställdhetsarbete. De tre ben av förändringsarbete är de som jag ägnat mest tid åt. Allt mitt arbete bygger på en interkulturell och normkritisk grund som gör mig till den typ av ledare som inkluderar och ser varje individ i arbetsgruppen.

Jag har inget behov av att kontrollera på klassiskt ledarvis utan snarare följa upp, ställa frågor och vara aktiv i gruppen. Det bästa resultat ges när alla känner sig delaktiga och miljön är tillåtande för både extravagans och petitesser. 

Givetvis går mycket tid åt till att skriva, konstruera och manifestera. Politisk satir är ett favoritämne som jag mer än gärna ägnar mig åt men är även politiskt aktiv. Kan tyckas motsägelsefullt men på scen är det enbart en roll som framförs, inte jag som privatperson.

När fritiden infinner sig ägnar jag ändå mycket tid åt att inspireras av andras verk, projekt och går gärna på filmvisningar, museum och utställningar.  Har ett passionerat åtagande gällande inredning och hälsa, att måla, lyssna och spela musik samt träna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s