Föreläsningar/Workshops

Världsanalysen (avsnitt 1 i en serie på 7. )

Världsanalysen är ett introduktionsavsnitt till vad hela serien kommer ta upp under mindre ämnesrubriker så som jämställdhet inom idrotten, politiska ställningstaganden, globalisering mfl.

Världsanalysen med sin naiva titel vill provocera fram tankar hos tittaren och sudda ut stereotyp-bilderna, få dig att tänka en gång till. Kanske förenklar jag nu? Huvudfrågan gäller; Ska beteénde vara förknippat till biologisk form?

Vem står ansvarig för maktfördelningen i världen? Hur fördelas resurser ? Hur och varför kategoriserar man? Samt ”the black list” Det är andra huvudrubriker som präglar avsnitt 1 och som efterföljs av en 45min lång diskussion. Om man önskar ha det….

Avsnittet är 40min +45 min diskussion och workshopen innehåller olika dramatiska övningar och diskussionfrågor.

Här kan man själv välja om man önskar ha en föreläsning i form av ett avsnitt med efterföljande diskussion + workshop eller en föreläsning med enbart workshop eller diskussion eller enbart avsnittet.

Fantastiska förebilder

Detta är uppföljaren till världsanalysen men premiär i januari 2014. Den handlar om hur vi skapar förebilder, fantastiskt bra och fantastiskt dåliga. Hur de påverkar oss och framida generationer. En komisk gestalt rör sig mellan årtionden och försöker klura ut vart i utvecklingsporcessen vi började producera galenskapen i dess renaste form. Fantastiska förebilder spelas även i en politsk satir form men är då enbart en underållningsföreställning och inget utbildningsmaterial. 

 

Normalitetens glassplitter i ögat

Är en helaftonsföreställning som komiskt berättar hur normer tar form även i huvudkaraktärens egna huvud. Hon är en inbiten och envis person som sällan erkänner sina egna misstag och missar då en del av bitarna i sitt eget livspussel. Hur var det nu med identitet? Vem är jag?

Maraton, Musik och Mänskligt- 3 MMM blir marabou

Platsen skulle kunna vara en löpbana för att utmäta tiden och exakt hur många steg som krävs mot en bättre värld. Att bränna både kalorier och fördomar samtidigt är väl ett lyckat recept? Men marathon är bara en (parantes) som omger det mänskliga, det som gör musiken. Tre MMM vill påverka oss i rätt riktning, när det blir dags att välja. Men också humorisera! Utvalda mänskliga och magiska scenarion ställs upp på banan. Klara, färdiga, GÅ!

Dragworkshop i manligt och kvinnligt

Jag genomför workshops i manlogt och kvinnligt uttryck, att ”byta kön” med hjälp av kläder, makeup och fysiska övningar och diskussion. Det finns en offert som närmare beskriver händelsförloppet under rubriken workshops.

Gustav Fröding – ett författarmöte i nutid

Gustav själv så som jag tror han hade levat idag, kommer tillbaka i tiden och gör en modern tolkning på sina texter. Han vill också lyfta en mystik bort från texterna och visa på att det hela hänger ihop väldigt logiskt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: