Press

Detta bildspel kräver JavaScript.

Här kommer du finna en del pressmaterial och tidigare publicerat kring föreläsningar och workshops. Du kommer också finna pressbilder och pressreleaser. /Normstorm 

Cizzi Grönkvist, skådespelare, manusförfattare, workshop-ledare och kulturprojektledare.

Värmlänning som numera är bosatt i Göteborg. Hade premiär 2008 med ”Normalitetens glassplitter i ögat” och har sedan dess frilansat med föreställningar som inte utesluter underhållning eller lärande. Föreställningarna har en genusvetenskaplig och normkritisk grund.

Jag har alltid haft ett intresse för att utforska könets betydelse i samhället, i frågor om makt och driver gärna med stereotyper. Detta lade grunden till en politisk satir och en workshop i Dragking där maktbegreppet och manliga beteendet är centralt. Rösten som maktmedel blev uppföljaren och bygger mer teoretiskt på att lära sig använda hela sitt register och sitt ”rätta röstläge”.

Mitt manliga alter ego Frank ”Fairman” Thunder har under snart 4 år spelat i utbildande syfte kring genus och normer i föreställningen ”Världsanalysen” Uppföljaren har premiär i oktober 2013 och kallas ”Fantastiska förebilder” Mitt kvinnliga alter ego kallas för Jeanie ”Battle” Bitch Black. Även denna karaktär är en föreläsare och har gjort standup.

I en standupshow under Bee free´s 5 års jubileum 1 december 2012 hade Jeanie ”Battle” Bitch Black premiär med en underhållande berättelsekomedi.

Jeanie är instruktör för Dragking och Dragqueen och fokuserar sig kring ”hur vi gör kön” och hur vi ”gör sexualitet” Men också hur skeva normer ständigt exkluderar HBTQ-personer.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: